Dineren bij de Pauw in Utrecht
Ik kwam binnen in het sfeervolle restaurant, schoof de uit hout gesneden stoel naar achteren en nam plaats aan de prachtige met zilver bestek gedekte tafel.
Ik, mijn broer en mijn
ouders besloten afgelopen maandag dat we weer eens uit eten moesten gaan. Mijn
moeder had gereserveerd bij ‘De Pauw’ in Utrecht. Ik was erg benieuwd hoe het
restaurant eruit zou zien, omdat we er nog nooit waren geweest.
Toen we er aankwamen was ik
verbaasd hoe mooi het gebouw eruit zag. De ruiten waren namelijk van glas in lood
en in het glas waren de kleuren en het patroon van de veren van een pauw
verwerkt. De gevels waren prachtig versierd en het gebouw had een leuke sfeer. Het
was echt zo’n typisch oud grachtenpandje. Toen we naar binnen liepen kregen we
die sfeer pas echt te pakken. Er stond leuke jazzmuziek op en de inrichting was
erg fraai.
Ik pakte nadat ik een glas tonic had besteld de menukaart en ging kijken waar ik trek in had. Ik begon met het bekijken van de voorgerechten. Er stonden veel verschillende gerechten op de kaart, bijvoorbeeld: carpaccio met rucola, croutons, pijnboompitjes en balsamico, geen garnalen cocktail, die je op de kaart zou verwachten, maar een gamba cocktail met whiskysaus, hors-d’oeuvre of gegrilde brochette. De carpaccio sprak mij het meest aan en dus koos ik daarvoor. Uit alle hoofdgerechten was het nog lastiger om een keuze te maken, want daar stonden me toch lekkere dingen op de kaart!
Uiteindelijk koos ik voor tagliatelle met een lichte tomatensaus en fruits de mer, waaronder één van mijn favoriete vissoorten, ansjovis. Een vriendelijke ober kwam onze bestelling opnemen. We hadden gelijk nog wat drinken en een mandje stokbrood met tapenade besteld. Na 15 minuten kwam het voorgerecht. Het was net een kunstwerk, prachtig versierd met de rucola blaadjes en croutons en het was ook nog eens heerlijk. Een klein halfuurtje later kwam het hoofdgerecht. Het zag er niet zo mooi uit als het voorgerecht maar de smaak was werkelijk subliem. De combinatie van vis en tomatensaus was erg origineel en paste goed bij de pasta. Na het hoofdgerecht kwam het dessert, het lekkerste deel. Ik pakte opnieuw de menukaart en las de verschillende nagerechten op.
De bavarois met macaron ijs en warme chocoladesaus klonk in mijn oren het lekkerst, en ik had gelijk. Het toetje was echt om van te genieten; erg smaakvol en de chocoladesaus was perfect, niet te dun niet te dik. Het ijs was ook zeer lekker, omdat er stukjes macaron inzaten. En aangezien ik erg van macarons houdt, vind ik dat geweldig. Na het eten van dit voortreffelijke diner bleven we nog even zitten om uit te buiken en nog een beetje van de sfeer te genieten. Het was een culinaire avond en ik heb er heel erg van genoten, echt een aanrader!
Ik pakte nadat ik een glas tonic had besteld de menukaart en ging kijken waar ik trek in had. Ik begon met het bekijken van de voorgerechten. Er stonden veel verschillende gerechten op de kaart, bijvoorbeeld: carpaccio met rucola, croutons, pijnboompitjes en balsamico, geen garnalen cocktail, die je op de kaart zou verwachten, maar een gamba cocktail met whiskysaus, hors-d’oeuvre of gegrilde brochette. De carpaccio sprak mij het meest aan en dus koos ik daarvoor. Uit alle hoofdgerechten was het nog lastiger om een keuze te maken, want daar stonden me toch lekkere dingen op de kaart!
Uiteindelijk koos ik voor tagliatelle met een lichte tomatensaus en fruits de mer, waaronder één van mijn favoriete vissoorten, ansjovis. Een vriendelijke ober kwam onze bestelling opnemen. We hadden gelijk nog wat drinken en een mandje stokbrood met tapenade besteld. Na 15 minuten kwam het voorgerecht. Het was net een kunstwerk, prachtig versierd met de rucola blaadjes en croutons en het was ook nog eens heerlijk. Een klein halfuurtje later kwam het hoofdgerecht. Het zag er niet zo mooi uit als het voorgerecht maar de smaak was werkelijk subliem. De combinatie van vis en tomatensaus was erg origineel en paste goed bij de pasta. Na het hoofdgerecht kwam het dessert, het lekkerste deel. Ik pakte opnieuw de menukaart en las de verschillende nagerechten op.
De bavarois met macaron ijs en warme chocoladesaus klonk in mijn oren het lekkerst, en ik had gelijk. Het toetje was echt om van te genieten; erg smaakvol en de chocoladesaus was perfect, niet te dun niet te dik. Het ijs was ook zeer lekker, omdat er stukjes macaron inzaten. En aangezien ik erg van macarons houdt, vind ik dat geweldig. Na het eten van dit voortreffelijke diner bleven we nog even zitten om uit te buiken en nog een beetje van de sfeer te genieten. Het was een culinaire avond en ik heb er heel erg van genoten, echt een aanrader!
Wat mij gelijk opviel was het eerste deel: een deel van het verhaal al naar voren halen. Dit trok mij meteen het verhaal in, erg goed gedaan! Wat ik ook leuk vond is dat je de gerechten goed beschreef, zodat er een soort beeld in mijn hoofd opkwam.
BeantwoordenVerwijderenWat je de volgende keer beter niet kunt doen is 'ik' eerst benoemen. Ook kan je de volgende keer opletten op het aantal opsommingen in één zin, dit maakt het lezen soms moeilijk.
Ik vond het een prima recensie, goed gedaan!
Liefs,
Esly
Beste Juliette,
BeantwoordenVerwijderenHet eerste wat mij opviel was de goede opbouw van je verhaal. Je hebt alles goed in aparte alinea’s verdeeld. Dit maakt het makkelijker voor de lezer om je verhaal te begrijpen. Verder vind ik dat je alles goed beschrijft. Dus niet alleen de gerechten, maar ook de sfeer in het restaurant. Je hebt een grappige woordkeuze, bijvoorbeeld: “de smaak was werkelijk subliem. Dit vond ik erg leuk, al wist ik niet echt wat het betekende.
Ik denk niet dat je over elk “sub onderwerp” heel uitgebreid had moeten vertellen. Dit maakt het een klein beetje langdradig. Ik kan uit je verhaal opmaken dat je erg je best hebt gedaan en er veel tijd in hebt gestoken!
Goed stuk!
Maarten Molenaar